Despre Scoala Prometeu


Scoala PROMETEU este un forum de discutii deschise, un mediu in care sa se poata discuta liber si deschis problemele tuturor celor implicati in domeniul securitatii la incendiu din Romania, un mediu de prezentare a noutatilor in domeniu si de convergenta al ideilor - la care sunt invitati sa participe liber toti cei care doresc si pot sa ajute la modernizarea acestui domeniu in Romania (vazuta ca o tara europeana si care trebuie sa recupereze cat mai rapid intarzierile din acest domeniu).

 

Simtim cu totii, in prezent, lipsa acuta a unui cadru organizat de exprimare care:

 

  • sa permita  schimbul liber de opinii si experiente pozitive, tuturor persoanelor care activeaza in domeniul securitatii la incendiu.
  • sa ofere autoritatilor un suport de specialitate din partea profesionistilor care activeaza in acest domeniu, atat in rezolvarea unor problemelor specifice dificile dar si pentru initiativele care urmaresc racordarea legislatiei romanesti la modul in care aceasta problematica se abordeaza in tarile avansate.

 

Nu ne propunem sa rezolvam imediat aceste probleme, dar plecam de la premiza ca:

 

  • toate partile implicate in solutionarea lor sunt -  cu totii - parteneri si nu adversari,
  • ca singura cale rationala este cea a dialogului si ca
  • trebuie sa pornim la acest drum impreuna,  bazandu-ne pe ceea ce ne uneste si nu pe ceea ce ne desparte !

 

De aceea, in conformitate cu scopurile  pentru care a fost creata, Asociatia pentru Securitate la Incendiu impreuna cu firma SIGURA PROMETEU & CONSULT srl,  lanseaza o noua initiativa denumita “Scoala PROMETEU”.

 

Scoala PROMETEU va activa, pentru inceput, sub forma unui forum deschis de discutii intre toti specialistii si organismele domeniului, pentru:

  • o informare reciproca si eficienta, urmarind diseminarea permanenta a cunostintelor, noutatilor si a culturii de securitate la incendiu din acest domeniu – in mod organizat, coerent si transparent - in randul tuturor acelora  care au activitati tangente cu securitatea la incendiu, obtinand astfel o ridicare generala a nivelului de abordare a acestui subiect in Romania.
  • identificarea cailor optime comune de actiune pentru solutionarea elementelor de nefunctionalitate ale domeniului, pentru modernizarea acestuia si implementarea noului concept de Management al securitatii la incendiu  - concept pe care se bazeaza astazi abordarea domeniului in tarile avansate si care permite atingerea unor nivele deosebite de performanta in securitatea la incendiu a cladirilor.

 

Scoala PROMETEU vrea sa devina un forum si o zona de convergenta,  care sa faciliteze colaborarea dintre firmele care actioneaza in prezent pe piata specifica romaneasca si organismele Administratiei de Stat  - care reglementeaza activitatile acestui domeniu. Vrem sa ne coordonam vocile si eforturile pentru a putea gasi impreuna cele mai eficiente cai pentru modernizarea cadrului legislativ, in concordanta cu noile trenduri mondiale, in vederea intrarii cat mai rapide a acestui domeniu de activitate din Romania pe fagasul modern european si international.

 

Daca vom reusi acest lucru, atunci Scoala PROMETEU va putea sa faca si alti pasi in viitor:

 

  • sa sprijine prezentarea celor mai recente produse si solutii tehnice de protectie la incendiu ale firmelor romanesti si straine;
  • sa organizeze cursuri si centre de formare profesionala in domeniul managementului securitatii la incendiu;
  • sa infiinteze un sistem de informare in timp real a specialistilor in domeniu, privind materialele, echipamentele si tehnologiile de securitate la incendiu existente pe piata romaneasca specifica. Vor fi create astfel premizele unei competitii profesionale in acest domeniu si in Romania si se va putea face un pas decisiv in directia unei ridicari generale a nivelului de securitate la incendiu din Romania, pe baze exclusiv profesionale si de calitate a produselor si serviciilor oferite.