Mesele rotunde SP


< precedenta

Sesiunea XI - 18.11.2016
Tobogane de evacuare - O soluţie inovatoare pentru securitatea utilizatorilor clădirilor aglomerate

Expunerea de motive

O soluţie inovatoare pentru securitatea utilizatorilor clădirilor aglomerate

 

Imobilele cu aglomerări de persoane sunt o prezenţă tot mai frecventă în peisajul cotidian: şcoli, spitale, centre comerciale, culturale, turistice sau cu alte destinaţii, ele au devenit embleme omniprezente şi definitorii ale mediului contemporan.

Şi pe măsură ce capacitatea acestora este tot mai mare, iar utilităţile tot mai variate, şi necesităţile de asigurare a securităţii celor care le frecventează devin tot mai complexe.

 

Pornind de la aceste obiective şi având în vedere incidentele care au produs evenimente cu urmări deosebite, numeroase victime şi pagube însemnate, Asociaţia pentru Securitate la Incendiu – ASI şi-a propus identificarea soluţiilor de aplicare eficientă a normelor de protecţie antiincendiu naţionale şi a standardelor internaţionale în domeniu.

În acest scop, ASI organizează prin Şcoala Prometeu un seminar de prezentare a unor soluţii inovative şi eficiente de evacuare a utilizatorilor clădirilor cu aglomerări de persoane.

Cu această ocazie va fi prezentat toboganul mobil retractabil de evacuare a persoanelor din clădiri aglomerate, dezvoltat şi oferit de firma austriacă HUDEC EUROACE Evacuation Tools GmbH.

Evenimentul vă propune o prezentare a echipamentului şi o demonstraţie live de evacuare cu ajutorul acestuia, dar şi un schimb interactiv de informaţii, opinii şi experienţe în domeniu.

 

Prezentarea are loc joi 8 decembrie a.c., începând cu ora 12, la sediul Liceului teoretic internaţional de informatică Bucureşti, din Str. Balta Albina nr. 9, sector 3 (la intrarea pe Autostrada Soarelui.

 

Asociaţia pentru Securitate la Incendiu – ASI şi Şcoala Prometeu se implică în mod consecvent în formarea de specialişti în securitate la incendiu la nivelul standardelor europene.

Aceasta a dus la constituirea unei structuri în cadrul Sigura Total Fire & Building Engineering, care respectă legislaţia privind formarea şi instruirea personalului şi se alătură activităţilor complementare din portofoliu - consultanţă, audit, training, analiza riscului de incendiu etc.

Prin Şcoala Prometeu Grupul Sigura asigură formarea de specialişti în domeniul securităţii la incendiu la nivelul noilor standarde europene, Sigura TFBE fiind membră a Asociaţiei pentru Securitate la Incendiu – ASI şi a ECEU FIRE.  

 

Lider naţional în domeniul securităţii la incendiu, Grupul Sigura, cu capital privat integral românesc, oferă soluţii integrate complete şi moderne pentru protecţia la foc a structurilor constructive şi etanşarea penetraţiilor - compartimentare spaţii pentru limitarea incendiului - controlul evacuării fumului şi gazelor fierbinţi - detecţie şi alarmare la incendiu - sisteme fixe de stingere cu apă, spumă şi gaze - consultanţă generală şi de specialitate în managementul securităţii la incendiu şi al situaţiilor de urgenţă.

O echipă de profesionişti cu certificări naţionale şi internaţionale de specialitate, acoperă componente majore din domeniul securităţii la incendiu, în toate etapele de realizare a clădirii: consultanţă, proiectare, execuţie, exploatare, service.

 

Locurile fiind limitate, participarea este posibila numai cu o confirmare prealabila.

Persoana de contact: dl Dan VOICILOIU, telefon: 0755 030 117, e-mail: dan.voiciloiu@sigura.ro

 

Vă mulţumim pentru colaborare.

Cu stimă,

 

Preşedinte Sigura Grup,

Arh. Horia Mihai NICOLESCU

Vicepreşedinte ASI

Contact